کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پوکی استخوان حالتی است که در آن توده استخوانی اتفاق می افتد و استخوان نازک می شود.
کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پوکی استخوان حالتی است که در آن توده استخوانی اتفاق می افتد و استخوان نازک می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ فرهاد تابان سیرت افزود: این روند نازک شدن تا حدی است که با ضربات کوچک نیز ممکن است شکستگی در استخوان اتفاق بیفتد.
وی اذعان داشت: شکستگی سر استخوان ران و ستون فقرات و زمین گیر شدن به دلیل شکستگی از مهمترین عوارض این بیماری است.
تابان سیرت با بیان اینکه مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین Dدر رژیم غذایی یکی از عوامل پوکی استخوان است یادآور شد: مصرف سیگار و قهوه به میزان زیاد، زندگی بدون تحرک، ابتلا به پرکاری تیروئید و نیز مصرف طولانی مدت داروهای کورتون از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری است.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از پوکی اسخوان می بایست در رژیم غذایی خود به مقدار کافی کلسیم و ویتامین دی وجود داشته باشد.
تابان سیرت ادامه داد: استفاده روزانه از میوه و سبزیجات، تماس مستقیم با نور آفتاب، افزایش فعایت بدنی در زندگی روزمره، خودداری از مصرف سیگار و الکل، پرهیز از مصرف زیاد قهوه و نوشیدنی های کافئین دار و نیز هورمون درمانی تحت نظر پزشک در خانم های یائسه از راه های پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است.